Schots rundvlees

  • Producten
  • Uitleg over Schots rundvlees

Bekijk onze producten:

Aberdeen-Angus rundvlees
Ras:  100 % Aberdeen Angus, Afkomst: Perth, Schotse Hooglanden, Voeding: Gras, bergkruiden, maïs en brokjes,

Leeftijd: 24 tot 30 maanden (vaars, 1 x gekalfd), Gewicht: 250 tot 300 kilo.

Ons Schotse rundvlees komt, net als het lamsvlees, uit de Hooglanden van het prachtige Schotland.
Schotland is 77.000 km2 groot en ligt met drie kanten aan zee.
Het prachtige natuurlijke landschap wordt beheerst door heldere, frisse zeelucht, uitgestrekte kruidige weiden doorsneden met rivieren en langgerekte meren.

De runderen grazen op de vlaktes en groeien op onder de meest natuurlijke omstandigheden.
In combinatie met de natuurlijk aanleg van het Aberdeen-Angus ras wordt uiteindelijk een onovertroffen vleeskwaliteit verkregen en het is met afstand het meest malse en smakelijkste rundvlees van Europa.

Van begin tot eind worden alle aspecten van het vlees maken nauwkeurig in de gaten gehouden.
De vestingen zijn goed, het voer wordt streng gecontroleerd, maar ook het slachten voldoet aan de allerhoogste eisen.

Chateaubriand is zelf verantwoordelijk voor het selecteren van de juiste vaarzen en  daarom gaan we vaak naar Schotland.
Wij selecteren voor u de mooiste Aberdeen-Angus vaarzen. (Vaarzen zijn koeien die één keer gekalfd hebben, hun geslacht gewicht is meestal zo rond de 275 kg.)
Na het slachten blijven de karkassen 4 maal 24 uur in koelcellen. (In Nederland daarentegen blijven de karkassen maar één uur in een koelcel van nul graden). Maar in Schotland verschillen de temperaturen in de koelcellen ook. Dit is om het rijpingsproces in gang te zetten en de basis te leggen voor malsheid, smaak en houdbaarheid van het vlees.
Wekelijks krijgen wij 2-weken-gerijpte runderen binnen die wij in de werkplaats zelf uitbenen en voor u verwerken tot een lekkere Côte de Boeuf of een mals biefstukje.

Het rundvlees rijpen wij daarna nog verder af in de rijpingscellen.
De Côte de Boeuf en de entrecote laten wij nog drie weken rijpen in onze rijpingskast.
Tijdens het rijpen verliest het vlees veel vocht en afvalstoffen, daardoor krijgt het de allermooiste smaak en malsheid.