Kwaliteit

Chateaubriand stelt alles in het werk om de kwaliteit van het vlees gedurende het hele proces – van boer tot bord – te kunnen garanderen. Niet voor niets is Chateaubriand sinds jaar en dag favoriet bij sterrenkoks van naam en faam.

Kloppend hart van het bedrijf is onze moderne locatie op de Amsterdamse Centrale Markt aan de Jan van Galenstraat die aan de strengste EU-eisen op het gebied van hygiëne en kwaliteit voldoet.

Chateaubriand directeur Dirk Huisman en Eijmert Teekens bezoeken elke week slachterijen om de mooiste dieren hoogstpersoonlijk te selecteren. De beste dieren krijgen een stempel ‘TTT’ (Tast Toe het is van Teekens), zodat duidelijk is dat daar het beste dat er hangt bestemd is voor Chateaubriand.

Ook bezoeken wij regelmatig boeren, mesterijen en slachterijen in Schotland en Ierland om persoonlijk te zien op de gewenste kwaliteit. We kijken naar raszuiverheid, herkomst, voeding en de manier van slachten. En ook of het vlees lang genoeg (en op de juiste wijze) wordt gerijpt. Al deze factoren zijn van grote invloed op de uiteindelijk kwaliteit die Chateaubriand aan horeca-klanten levert. Ook met de Nederlandse leveranciers van kalfs-en varkensvlees is veelvuldig overleg om de juiste kwaliteit te kunnen waarborgen.

Voor het delicate orgaanvlees hanteert Chateaubrand net zulke strikte kwaliteitsnormen. Dagelijks leveren we supervers orgaanvlees zoals zwezerik, niertjes, wangen en tong.