- Producten
- Uitleg over Schots rundvlees
Bekijk onze producten:
Runderstaartstuk
Mooi stuk rundvlees, met dikke vetrand. Afk Lees meer
Sukade steak
Sukade van met Amerikaans graan gevoerde Lees meer
Aberdeen-Angus hamburger
De burgers worden gemaakt van 100% mager Lees meer
Schotse Ossenhaas
Aberdeen Angus ossenhaas. Met zilvervlies Lees meer
Chateaubriand heel of geportioneerd
Geportioneerd naar elk gewenst gewicht, ook Lees meer
Schotse biefstuk kogel
Gesneden uit de, bovenbil, gelegen rondom Lees meer
Schotse biefstuk gewoon
Gesneden van vast deel bovenbil. Gewicht Lees meer
Short ribs
Spare ribs van het Aberdeen Angus rund. Lees meer
Rundermerg
Te bestellen per 500 gram. Gehakt uit de bil Lees meer
Runderwang
Mooi dik stuk vlees. Erg geschikt om te stoven Lees meer
Runderbotten
Grof of fijn gezaagd, allebei mogelijk. Geef Lees meer
Ossenstaart
Verse ossenstaart, van het Schots Aberdeen Lees meer
Achtermuis rund
Geheel rondom schoon. Ideaal voor carpaccio. Lees meer
Runderschenkel met been
Gezaagd van de achterschenkel. Heeft veel Lees meer
Schenkel zonder been
Uitgebeende achterschenkel / peeseind. Run Lees meer
Clarifique
Om al uw bouillons helder te krijgen. Mager Lees meer
Rundertartaar
Heel of gemalen naar uw wens: 3, 5 of 8 mm. Lees meer
Rundergehakt mager
80/20, dus lekker mager rundergehakt. Met Lees meer
Rundertong
Schone rundertong. Zwitserse snit (zonder Lees meer
Aberdeen-Angus rundvlees
Ras: 100 % Aberdeen Angus, Afkomst: Perth, Schotse Hooglanden, Voeding: Gras, bergkruiden, maïs en brokjes,
Leeftijd: 24 tot 30 maanden (vaars, 1 x gekalfd), Gewicht: 250 tot 300 kilo.
Ons Schotse rundvlees komt, net als het lamsvlees, uit de Hooglanden van het prachtige Schotland.
Schotland is 77.000 km2 groot en ligt met drie kanten aan zee.
Het prachtige natuurlijke landschap wordt beheerst door heldere, frisse zeelucht, uitgestrekte kruidige weiden doorsneden met rivieren en langgerekte meren.
De runderen grazen op de vlaktes en groeien op onder de meest natuurlijke omstandigheden.
In combinatie met de natuurlijk aanleg van het Aberdeen-Angus ras wordt uiteindelijk een onovertroffen vleeskwaliteit verkregen en het is met afstand het meest malse en smakelijkste rundvlees van Europa.
Van begin tot eind worden alle aspecten van het vlees maken nauwkeurig in de gaten gehouden.
De vestingen zijn goed, het voer wordt streng gecontroleerd, maar ook het slachten voldoet aan de allerhoogste eisen.
Chateaubriand is zelf verantwoordelijk voor het selecteren van de juiste vaarzen en daarom gaan we vaak naar Schotland.
Wij selecteren voor u de mooiste Aberdeen-Angus vaarzen. (Vaarzen zijn koeien die één keer gekalfd hebben, hun geslacht gewicht is meestal zo rond de 275 kg.)
Na het slachten blijven de karkassen 4 maal 24 uur in koelcellen. (In Nederland daarentegen blijven de karkassen maar één uur in een koelcel van nul graden). Maar in Schotland verschillen de temperaturen in de koelcellen ook. Dit is om het rijpingsproces in gang te zetten en de basis te leggen voor malsheid, smaak en houdbaarheid van het vlees.
Wekelijks krijgen wij 2-weken-gerijpte runderen binnen die wij in de werkplaats zelf uitbenen en voor u verwerken tot een lekkere Côte de Boeuf of een mals biefstukje.
Het rundvlees rijpen wij daarna nog verder af in de rijpingscellen.
De Côte de Boeuf en de entrecote laten wij nog drie weken rijpen in onze rijpingskast.
Tijdens het rijpen verliest het vlees veel vocht en afvalstoffen, daardoor krijgt het de allermooiste smaak en malsheid.
06 - 53 5858 56
dirk@hetlekkerstevlees.nl