Over Chateaubriand

Dirk

Eigenaren van Chateaubriand Amsterdam zijn Dirk Huisman en Adele Teekens. Beiden groeide op in de slagerij van hun (groot)ouders; ze zijn allebei derde generatie slager. Adele leerde het vak van haar opa en haar vader Eijmert. Zij is een van de weinige vrouwelijke topslagers in Nederland.

Dirk’s wieg stond – letterlijk – in de slagerij van zijn ouders. Een van zijn geliefde uitspraken is: “Je wordt als slager geboren.”

Hij leerde al op zijn zevende varkens uitsnijden. Zijn vader slachtte aan huis net als Dirk zelf later deed in zijn eigen slagerij (totdat zelf slachten van overheidswege niet meer mogelijk was).

Hun waardevolle kennis en ervaring gaat verder dan het slagersvak. Samen met het Chateaubriand-team denken zij actief mee over menu’s, culinaire vernieuwing en de zakelijke aspecten die bij horeca-exploitatie horen.

Chateaubriand-oprichter Eijmert Teekens, de nestor van het bedrijf en goede bekende in de Nederlandse slagerswereld, heeft het bedrijf inmiddels overgedragen aan Dirk en zijn dochter Adele, maar speelt op de achtergrond nog een belangrijke adviserende rol.